Dodijeljeni sertifikati bonitetno izvrsnim kompanijama iz Bijeljine


Analitičko bonitetna kuća Dun & Bradstreet je u saradnji sa Područnom privrednom komorom Bijeljina u četvrtak 06.04.2023. godine u Etno selu Stanišići organizovala dodjelu priznanja bonitetno izvrsnim privrednim društvima bijeljinske regije.

07.04.2023.

Analitičko bonitetna kuća Dun & Bradstreet je u saradnji sa Područnom privrednom komorom Bijeljina u četvrtak, 06.04.2023. godine u Etno selu Stanišići organizovala dodjelu priznanja bonitetno izvrsnim privrednim društvima bijeljinske regije.

Prisutne je pozdravio predstavnik Područne privredne komore Komore Bijeljina Željko Vidić riječima: ”Čast nam je i zadovoljstvo što učestvujemo u realizaciji ovog susreta. Područna privredna komora Bijeljina djeluje na prostoru 12 opština sjeveroistočne Republike Srpske i kroz svoj rad usmjerena je na direktno pružanje podrške privrednim društvima. Uvijek nam je zadovoljstvo kada prepoznamo da preduzeća iz naše regije napreduju i razvijaju se”.

Posebno se osvrnuo na privredna društva iz regije koja su ovom prilikom preuzela Dun & Bradstreet sertifikat bonitetne izvrsnosti.

“Sertifikat bonitetne izvrsnosti nije priznanje koja se može dobiti slučajno, niti je plod sticaja okolnosti ili jednog trenutka u poslovanju, to je nagrada koja je potvrda dugogodišnjeg odgovornog, profesionalnog i uspješnog rada. Kao takva, ona predstavlja Vaš pečat pred drugim učesnicima na tržištu. Kao dobitnici ove nagrade, Vi ste najbolji ambasadori naše regije i naše privrede. U to ime, ja Vam čestitam na dosadašnjim uspjesima u poslovanju i nadam se i želim Vam da ih u budućnosti bude još više“, dodao je Vidić.

Ovu međunarodno priznatu potvrdu kvaliteta poslovanja koja postavlja nosioce u ravnopravan položaj sa evropskim poslovnim partnerima i identifikuje kao kvalitetne poslovne partnere partnere preuzele su kompanije: Farmalogist Albiks d.o.o. Bijeljina, Mafleks d.o.o. Bijeljina, Radio-televizija BN Bijeljina, Dezinsekcija d.o.o. Bijeljina i Ekstra Šped d.o.o. Bijeljina.

Prema menadžeru marketinga RTV BN Borisu Bjelotomiću: “U današnje vrijeme imati epitet izvrsnog jeste velika čast, ali i velika obaveza da i u narednom periodu pokažemo još bolje rezultate”.

Zoran Pribišić, generalni direktor privrednog društva Mafleks iz Bijeljine izjavio je: “Veoma smo počastvovani da se nalazimo u odbarnom društvu sertifikovanih poslovnih subjekata u BiH sa najvišim razredom bonitetne izvrsnosti. Trudimo se da nastavimo sa pozitivnim poslovnim godinama i značajno smo u stalnom trendu rasta – sa povećanjem zaposlenih oko 25% u 2022. u odnosu na 2021. godinu, a slično je i sa povećanjem prihoda za posmatrane godine. Planiramo da u 2023. godini dodatno povećamo broj zaposlenih, kao i da proširimo našu djelatnost u metalopreradi – planiramo da počnemo serijsku proizvodnju traktorskih kabina za traktore TAFE 42 i 45”.

U Republici Srpskoj je 10.636 registrovanih kompanija koje predaju završni izvještaj AFIP-u, od čega je 29% privrednih društava bonitetno izvrsno. Od toga je u bijeljinskoj regiji 18,7%, a u samoj Bijeljini 11,7%.

Na području Bijeljine je oko 19% bonitetno izvrsnih kompanija u odnosu na ukupan broj privrednih društava koja predaju završni izvještaj agenciji APIF, a one kreiraju 57,49% prihoda, 87,17% dobiti, 60,42% izvoza i zapošljavaju 47% zaposlenih.


 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder