Projekti i edukacije

 

Područna privredna komora Bijeljina u skladu sa potrebama i zahtjevima, a u cilju povećanja profesionalnog osposobljavanja i kompetencija privrede, koji rezultiraju adekvatnim znanjem upotrebljivim u poslovnoj praksi, u saradnji sa naučnim i profesionalnim institucijama, univerzitetima, te drugim partnerima, organizuje programe obuka, treninga, seminara, biznis foruma, projekata, konferencija i drugih poslovnih susreta.

Aktuelni projekti PPK Bijeljina:Veb identetitet privrede 
Područna privredna komora Bijeljina pokrenula je projekat ''Veb identitet privrede'' gdje je kroz javni poziv izvršena selekcija firmi iz oblasti malih i srednjih preduzeća koji će besplatno dobiti na Veb sajt. 
Projekat se realizuje u saradnju sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu - Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina i Gradom Bijeljina - Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.
Sinergija učesnika u projektu, pored finalnog proizvoda za privredna društva, omogućava nova primjenjena znanja u praksi za studente i bolju povezanost javnog i privatnog sektora.
 
Projekat je fokusiran na potrebe privrede za digitalnim unapređenjem poslovanja, a jedan od glavnih ciljeva je razvoj digitalnog poslovanja privrednih subjekata, praktična znanja iz oblasti digitalnog marketina za studente i ubrzanje ekonomskog razvoja preko unapređenja poslovnog okruženja.

Završni dan projekta 2023. godine 

Unapređenje izvođenja praktične nastave za deficitarna zanimanja 
Analizirajući ključne izazove sa kojima se privreda suočava, od kojih je jedan od glavnih nedostatak radne snage, koji je posljedica trenda iseljavanja stanovništva, loše demografske slike koja se održava kroz negativan prirodni priraštaj, ali i neadekvatnog obrazovnog sistema, prije svega u oblasti stručnih zanimanja, Područna privredna komora Bijeljina implementirala je projekat direktne pomoći srednjoškolskim centrima, sredstvima neophodnim za izvođenje kabinetske nastave, sa ciljem što bolje afirmacije traženih, stručnih zanimanja i kvalitetnijim uslovima za izvođenje praktične nastave za deficitarna zanimanja.

Namjenjena sredstva utrošena su za opremanje kabineta i nabavku potrošnog materijala i sredstava za rad koji se koriste u toku prakse (elektrode, brusilice,bušilice,aparati za varenje, oprema za kuhinju i restoran).

Završni dan projekta 2023. godine

Naše je boljeKontinuirani projekat Privredne komore „NAŠE JE BOLjE“ nastoji da promoviše kvalitetne domaće proizvode i da razvija svijest kod stanovništva o kvalitetu i važnosti kupovine domaćih proizvoda, da utiče na poboljšanje kvaliteta domaćih proizvoda i unapređenje poslovanja domaćih preduzeća i da podigne nivo njihove konkurentnosti u odnosu na strane proizvođače.

Naše je bolje 
Festival vina ''Naše je bolje''


Zaštita geografskog porijekla i brendiranje domaćih proizvoda Jedan od osnovnih ciljeva projekta jeste promocija tradicionalnih domaćih proizvoda, njihova vidljivost i valorizacija na tržištu, šansa da se domaćim poljoprivrednim proizvođačima omogući prihod od sopstvenog rada te kontinuiran i siguran plasman proizvoda na domaće i inostrano Konferencija o zaštiti i brendiranju domaćih proizvodatržište, ali i ponuda prepoznatljivih i zdravih proizvoda turistima.

Privredna misija ''Zaštita geografskog porijekla''
Konferencija o zaštiti i brendiranju domaćih proizvoda
 

JAVNI POZIVI :   OTVORI 
EDUKACIJE :          OTVORI

Kontakt osoba: 
Srđan Marinković 
055 490 127
srdjanm@bn.komorars.ba
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder