DIGITALNO-INFORMACIONE USLUGE

 

Privredni registar 'pRegis®'Privredni registar RS definisan je kao jedinstvena baza podataka sa preko 12.000 registrovanih privrednih subjekata i nešto više od 150.000 proizvoda.
Registar je objedinio sve aktivne privredne subjekte podijeljene po djelatnostima i oblastima. Kreiranjem korisničkog profila predstavnici privrednog društva mogu da objave sadržaj koji će vidjeti poslovna zajednica u regionu, Evropi i svijetu.
Komora prikuplja, obrađuje i prosljeđuje korisnicima pravne, privredne i finansijske pokazatelje u vezi sa privrednim društvima i preduzetnicima. Na ovaj način korisnicima su dostupne informacije neohodne za usmjeravanje privrednog i preduzetničkog sistema, kao i za donošenje odgovarajućih odluka u ekonomskoj politici.


InfoBiz PKRSDigitalna platforma „InfoBiz PKRS“ sadrži neophodne servise i informacije za poslovanje privrednih društava o značajnim propisima, prilikama za edukacije, dobijanje grantova, odnosno pristup finasijama, te mogućnostima povezivanja sa potencijalnim partnerima.
Svojim korisnicima, ova platforma omogućava pristup i raspolaganje sa svim aktuelnim informacijama o trenutnim propisima od značaja za privredu, objavljenim u službenim glasnicima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

 Pristup putem Viber aplikacije: 
https://invite.viber.com/?g2=AQAOhLHxwBGEPE%2BSTUt2sl80vC2ybNLn7y2PFjeUel0cgT8IDJJOUguJPKKNMPbF


Mia četbot
Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Njemačkom razvojnom saradnjom (GIZ), kompanijom Saga i Gradom Bijeljina razvila je digitalnu platformu MIA četbot koja građanima i privredi pruža informacije o određenim administrativnim postupcima i uslugama Gradske uprave. MIA četbot je dostupna 24/7 putem Vibera i zvanične internet stranice Grada, olakšava informisanje o uslugama Gradske uprave i ubrzava postupke tako što smanjuje potrebe građana za dolaskom na šaltere.
Privrednici i investitori na ovaj način mogu da saznaju sve što ih interesuje o razvijanju biznisa u gradu, podsticajima, taksama i naknadama, tokom 24 časa dnevno.
MIA četbot je razvijena u sklopu regionalnog projekta „Unapređenje opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem četbot aplikacije“ koji je rezultat razvojnog partnerstva kompanije Saga i Mreže za povoljno poslovno okruženje (BFC SEE), koje je podržano kroz "develoPPP" program Njemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.


 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder