Bratunac - Otvoren 16. Međunarodni sajam ''Dani maline 2024''


Šesnaesti Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma “Dani maline 2024” u Bratuncu su danas otvorili načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

14.06.2024.

Šestaesti Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma "Dani maline 2024" u Bratuncu je danas otvorio zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac.

Otvarajući ovu dvodnevnu privrednu manifestaciju Košarac je posebno istakao njen internacionalni karakter što je veoma značajno za ovu opštinu i Republiku Srpsku jer potvrđuje da je ona mjesto povoljno za investiranje, razvoj i kreiranje boljeg poslovnog ambijenta.
Čestitajući organizatoru, učesnicima i posjetiocima Sajma, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, naglasio je da je ovo jedan od pet međunarodnih sajmova u BiH.

Načelnik bratunačke opštine Lazar Prodanović izrazio je zadovoljstvo odzivom izlagača i zahvalio svim učesnicima, kao i sponzorima ističući da ove godine učestvuje više od 80 izlagača iz Republike Srpske, Srbije, Federacije BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Italije. Posebno je istakao podršku Vlade Republike Srpske i Privredne komore Republike Srpske.

“Cilj nam je da danas, kada je više od 80 izlagača ovđe oni prikažu svoje aktivnosti, ali istovremeno da razgovorima, panelima, koji su planirani u toku ove manifestacije privučemo potencijalne investitore u ovu malu, ali perspektivnu opštinu, koja i geografskim položajem i samim svojim tokom razvoja zaslužuje veću pažnju. Radićemo zajedno na ovim aktivnostima i želimo na svaki mogući način stvoriti ambijent u kojem će bavljenje ovom aktivnosti privrede biti vrlo privlačno za najveći broj građana i poljoprivrednih proizvođača u našoj opštini. Samo prisustvo velikog broja predstavnika iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Sjeverne Makedonije i Republike Italije ukazuje na privlačnost ove manifestacije” – poručio je načelnik Prodanović Otvaranju Sajma.




 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder