13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“


Sajam ove godine okuplja 88 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, a prisutna je i delegacija iz Grčke.

26.04.2024.

Juče je u Bijeljini otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, a prisutna je i delegacija iz Grčke.

Otvaranju Sajma prisustvovao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević a svečano ga je otvorio ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Denis Šulić.
Ministar Šulić je izjavio da je bijeljinski Sajam turizma i gastrokulture jedinstven događaj i da je Turistika organizacija Grada Bijeljina jedina organizacija u Srpskoj koja je preuzela odgovornost organizacije ovakavog događaja.

Srđan Marinković, predstavnik Privredne komore Bijeljina, vodio je produktivan razgovor sa ministrom Šulićem o organizaciji konferencije koja će biti održana u maju u Vlasenici. Tema konferencije, između ostalog, će biti usmjerena ka poboljšanju turističke ponude istočnog dijela Republike Srpske.

Ova konferencija predstavlja značajan korak ka razvoju turizma na ovom području, sa fokusom na identifikaciju i promociju turističkih potencijala novog skijališta ''Igrišta'' kao i važnosti izgradnje brze ceste Bijeljina - Sokolac. 

Ministar Šulić izrazio je podršku ovoj inicijativi i obećao podršku ministarstva u organizaciji konferencije, što će doprinijeti jačanju turističke ponude i promociji ljepote istočnog dijela Republike Srpske.
Tema razgovora bilo je i poslovanje privrednih subjekata koji pružaju usluge u svečanim salonima za organizaciju proslava, kao i nadzor na njihovim radom.
13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“ trajaće dva dana. Izlagači su postavili svoje štandove u Hotelu „Drina“, kao i na parkingu Hotela, a ulaz je za sve posjetioce besplatan.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder