Radionica “Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji - Izazovi i trendovi''


Stručna radionica će se održati u prostorijama Područne privredne komore Bijeljina, dana 19.04.2024. godine od 11.00č do 12.30č na adresi Stefana Dečanskog bb 

12.04.2024.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na stručnu radionicu pod nazivom ''Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji - Izazovi i trendovi'', koja će se održati u organizaciji Supernova BiH i Granskog udruženja za IKT a uz stručnu saradnju sa MUP RS, Odjeljenje za visokotehnološki kriminal i Elektrotehničkim fakultetetom u Banjoj Luci.

Stručna radionica će se održati u prostorijama Područne privredne komore Bijeljina, dana 19.04.2024. godine od 11.00č do 12.30č na adresi Stefana Dečanskog bb (Agro-tržni Centar), 76300 Bijeljina.

Ova radionica će pružiti uvid u ključne aspekte sajber bezbjednosti sa fokusom na male i srednje kompanije i lokalne zajednice koje se suočavaju sa izazovima digitalne transformacije u domenu industrijske proizvodnje. Radionica je namijenjena predstavnicima i rukovodiocima malih i srednjih preduzeća koji se suočavaju sa dilemama u vezi sa informacionom i Sajber bezbjednošću u poslovanju kao i bezbjednošću svojih sistema tokom procesa digitalizacije i digitalne transformacije, posebno u kontekstu uvođenja ERP sistema. Takođe, radionica će omogućiti uvid u napredne mrežne tehnologije sa akcentom na podršku sigurnosti u prenosu informacija.

Predavači su stručnjaci iz Odjeljenja za Visokotehnološki kriminal u MUP RS i profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Banja Luci.

Ciljevi radionice su:

-Razumijevanje ključnih izazova i trendova u oblasti Cyber bezbjednosti u industriji tokom digitalne transformacije;
-Pregled najnovijih tehnoloških rješenja i pristupa zaštiti informacionih sistema u industrijskom okruženju;
-Pregled mrežnih komunikacionih tehnologija nove generacije sa primjenom u industrijskim sistemima;
-Dijeljenje praktičnih savjeta i primjera najbolje prakse za unapređenje bezbjednosti sistema u skladu sa specifičnim potrebama malih i srednjih preduzeća;
-Stvaranje platforme za razmjenu iskustava i umrežavanje sa stručnjacima iz oblasti cyber bezbjednosti i mrežnih komunikacionih tehnologija, kao i sa kolegama iz industrije.

Molimo sve zainteresovane da se registruju za događaj na digitalnoj platformi e-Edukacije Privredne komore Republike Srpske: Radionica “Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – izazovi i trendovi” –  najkasnije do 18.04.2024. godine.

Za sva pitanja možete se obratiti na email: slobodand@komorars.ba,  ict@komorars.ba  ili na telefon broj: 051/493 136 kao i na kontakt telefone u Područnoj privrednoj komori Bijeljina: 055/240-460 ; 055/490-127 ili email: srdjanm@bn.komorars.ba, info@bn.komorars.ba

Program 187.66KB

 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder