Posjeta privrednom društvu „6. novembar“ u okviru projekta „Diaspora Invest“


U okviru projekta „Diaspora Invest“ koji zajednički sprovode USAID i Privredna komora Republike Srpske organizovana je posjeta privrednom društvu „6. novembar“ iz Zvornika.

22.08.2024.

U okviru projekta „Diaspora Invest“ koji zajednički sprovode USAID i Privredna komora Republike Srpske, juče je organizovana posjeta privrednom društvu „6. novembar“ iz Zvornika.

USAID „Diaspora Invest“ projekat ima za cilj da podstakne angažman dijaspore u lokalnim zajednicama, katalizuje ulaganja dijaspore i stimuliše ekonomski i društveni razvoj u Bosni i Hercegovini.

Kroz ovaj projekat privredna društva će dobiti stručnu pomoć dijaspore za pripremu i realizaciju izvoza roba i usluga, kao i pomoć u identifikaciji potencijalnih izvoznih tržišta i kupaca, pružanju preporuka za izgradnju odnosa sa izvoznim partnerima, pružanju podrške informacijama o usklađenosti i dokumentaciji, olakšavanju komunikacije i koordinacije i pružanju stalne podrške tokom komunikacije između privrednog društva i identifikovanih pripadnika dijaspore koji su stručni za izvoz i pristup tržištima.

Tokom posjete, konsultant i posrednik za izvoz iz bosanskohercegovačke poslovne zajednice u dijasporu Nebojša Ratković i predstavnici Područne privredne komore Bijeljina Darko Lazić i Željko Vidić, razgovarali su sa direktorom privrednog društva „6. novembar“ Nebojšom Galićem.

Direktor Galić je predstavio kapacitete i potencijale ovog privrednog društva koje je trenutno jedno od vodećih u sektoru proizvodnje i prodaje HTZ odjeće, medicinske odjeće, kućnog tekstila i sličnih proizvoda na području Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Pored proizvodnog pogona u Zvorniku, delegacija je juče posjetila i savremeni proizvodni pogon ovog privrednog društva u Srebrenici koji zapošljava preko 30 radnika.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder