Održana prezentacija finalnog nacrta Strategije razvoja Grada Bijeljina za period 2024 - 2030. godina


U Bijeljini je danas održana prezentacija finalnog nacrta Strategije razvoja Grada Bijeljina koja će važiti za period od 2024. do 2030. godine.

18.07.2024.

U Bijeljini je danas održana prezentacija finalnog nacrta Strategije razvoja grada Bijeljina koja će važiti za period od 2024. do 2030. godine.

Tokom procesa izrade strateškog dokumenta održan je niz sastanaka sa predstavnicima relevantnih institucija, grupacija i građana.

Nakon što je usaglašen finalni nacrt Strategije, dokument je upućen na javnu raspravu. Svi zainteresovani građani su u periodu od 24. maja do 24. juna 2024. godine imali priliku da daju svoje sugestije i prijedloge na ovaj strateški dokument. Dokument je nakon javne rasprave još jednom prezentovan i usaglašen sa članovima Razvojnog tima za vođenje procesa planiranja u postupku izrade Strategije, kao i sa predstavnicima relevantnih organizacionih jedinica Gradske uprave.

Kako bi se stvorili uslovi za izradu svih planskih dokumenata za organizacione jedinice Gradske uprave, u skladu sa Zakonom o strateškom planiranju Republike Srpske, neophodno je da Strategija razvoja bude razmatrana i usvojena od strane Skupštine Grada Bijeljina, tako da će se iz tog razloga ovaj dokument naći na predstojećoj sjednici Skupštine.

Kada je riječ o doprinosu Područne privredne komore Bijeljina u izradi ovog dokumenta, važno je napomenuti da je u spisak mjera i zvanično uvrštena mjera „Objedinjavanje turističke ponude i razvoj lokalnih i regionalnih brendova“ što je projekat koji PPK Bijeljina sprovodi već nekoliko godina, a sada će se on nastaviti zajednički sa Gradom Bijeljina u okviru zvanično usvojenih strateških mjera i u narednih sedam godina. Ovakav vid dugoročne strateške integracije projekata različitih institucija je dobar primjer saradnje na lokalnom nivou što će omogućiti lakši pristup potencijalnim finansijskim sredstvima iz inostranstva i uspješniju realizaciju ovog projekta.

U ime Područne privredne komore Bijeljina prezentaciji finalnog nacrta Strategije razvoja grada Bijeljina za period 2024 - 2030. godina prisustvovali su sekretar Savjeta za industriju i energetiku Vesna Stojanović i sekretar Savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Željko Vidić.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder