Održana prezentacija programa rada Razvojne agencije Grada Bijeljina za 2024. godinu


Programom rada za 2024. godinu planirani iznos sredstava za podršku privrednim subjektima je 400.000 KM.

17.07.2024.

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala je danas prezentaciju programa rada za 2024. godinu na kojoj su predstavljene mjere podrške poslovnim subjektima, kao i uslovi za prijave za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava. Programom rada za 2024. godinu planirani iznos sredstava za podršku privrednim subjektima je 400.000 KM, što će biti ostvareno putem javnih poziva.

Direktor Razvojne agencije Grada Bijeljina Marko Vlačić istakao je da će 400.000 KM biti podijeljeno putem javnih poziva kroz koje će biti obezbijeđena podrška samozapošljavanju i zapošljavanju mladih do 35 godina, novoosnovanim samostalnim preduzetnicima, postojećim malim i srednjim preduzećima, razvoju samostalnog preduzetništva, kao i razvoju ženskog preduzetništva.

Slaviša Jovanović se u ime Razvojne agencije Grada Bijeljina zahvalio Područnoj privrednoj komori Bijeljina na podršci u realizaciji projekata i istakao da samo zajedničkim radom u koordinaciji svih institucija možemo ostvariti rezultate. Jovanović je takođe istakao da će Agencija privrednicima sa područja grada obezbijediti i nefinansijsku podršku u vidu obuka.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević je naglasio da je tokom posljednjih godina budžet Agencije značajno povećan i istakao da je u prethodnim godinama veliki broj mladih ljudi dobio priliku da započne svoje poslove zahvaljujući podršci od strane Razvojne agencije.

U ime Područne privredne komore Bijeljina prezentaciji su prisustvovali sekretar Savjeta za zanatske i lične usluge Darko Lazić i sekretar Savjeta za poljoprivredu i prehrambenu industriju Željko Vidić.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder