​Predsjednik Savić u delegaciji Privredne komore RS na sastanku sa predsjednikom Vlade Republike Srpske i resornim ministrima


U sklopu konsultacija o izradi budžet za 2024. godinu i programa ekonoskih regormi predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Banjaluci sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Perom Ćorićem

30.11.2023.

U sklopu konsultacija o izradi budžeta za 2024. godinu i Programa ekonomskih reformi predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Banjaluci sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom Perom Ćorićem.
Na sastanku u Banjaluci razgovarano je o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, a premijer Višković je upoznao predstavnike Privredne komore sa projekcijom budžeta za iduću godinu i prihvatio njihove prijedloge i sugestije po tom pitanju.
Predsjednik Vlade Republike Srpske objasnio je koliko je sredstava planirano da bude izdvojeno za podsticaje za plate u privredi, nove tehnologije, nova zapošljavanja i za radnike koji ostanu bez posla. Kako je rekao, Vlada će i dalje sarađivati sa Privrednom komorom kako bi se napravio dodatni pomak.
Na insistiranje delegacije Privredne komore postignut je dogovor o obavljanju još jednih konsultacija o ključnim dokumentima prije održavanja sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. 
Predsjednik PKRS Pero Ćorić predstavio je ključne pokazatelje privrednih kretanja za prvih deset mjeseci tekuće godine te probleme sa kojim se suočava privreda Republike Srpske. 
Delegacija Komore istakla je značaj podsticaja za nabavku novih tehnologija, jer se sa tim znatno povećava produktivnost i konkurentnost na inostranom tržištu, kao i školovanje deficitarnih zanimanja.
Razgovarano je i o visini najniže plate u Republici Srpskoj, a premijer Višković je ponovio da očekuje dogovor sindikata i poslodavaca.
Predsjednik PPK Bijeljina Stevo Savić kao ključno pitanje istakao je reformu javnog sektora i uvažavanje makroekonomskih pokazatelja prilikom donošenja odluke o minimalnoj plati.

Sastanku su prisustvovali i ministarka finansija Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder