Posjeta Agrarnom fondu Grada Trebinja


Direktorica Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković i Srđan Marinković sekretar za projektne aktivnosti posjetili su Agrarni fond Grada Trebinja
 

19.06.2023.

Agrarni fond grada Trebinja pokretač je razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje kako u lokalnoj zajednici, tako i u cijeloj regiji istočne Hercegovine.
Veselin Dutina direktor ove ustanove istakao je veliki broj realizovanih projekata od kojih je jedan od najznačajnijih program podrške plasmanu poljoprivrednih proizvoda.
 
Program podrške plasmanu poljoprivrednih proizvoda realizuje se kroz otkup proizvoda od poljoprivrednih proizvođača i njihov plasman preko tri maloprodajna objekta Hercegovačke kuće, u Trebinju, Banjaluci i Istočnom Sarajevu i kroz otkup i plasman tržišnih viškova svježeg povrća i voća  i organizovanje kooperantske proizvodnje.
 
Jedan od osnovnih motiva osnivanja Hercegovačke kuće jeste promocija tradicionalnih hercegovačkih proizvoda, njihova vidljivost i valorizacija na tržištu, šansa da se domaćim poljoprivrednim proizvođačima omogući prihod od sopstvenog rada te kontinuiran i siguran plasman proizvoda na tržište, ali i ponuda zdravih proizvoda turistima kojih je u Trebinju svaki dan sve više.
 
Imajući u vidu ubrzan razvoj sektora turizma na prostoru 12 opština sa područja PPK Bijeljina, kao i potrebu da se autentičnim i kvalitetnim proizvodima sa ove regije doda nova vrijednost i omogući pristup novim tržištima, Područna privredna komora Bijeljina djelovaće kao integrativni faktor između privrednih društava, Vlade RS, lokalnih zajednica i udruženja.
 
Područna privredna komora Bijeljina organizovala je u martu ove godine konferenciju „Zaštita geografskog porijekla i brendiranje domaćih proizvoda“ gdje je jedna od tema bila predstavljanje pozitivnog primjera Hercegovačke kuće kao i mogućnosti za pokretanje sličnog projekta u Semberiji koji će omogućiti plasman proizvoda i prodaju autentičnih i kvalitetnih proizvoda. 
 
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder