15. Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma ''DANI MALINE BRATUNAC 2023''


Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Bijeljina učestvovali su na Međunarodnom sajmu poljoprivrede, privrede i turizma pod nazivom ”Dani maline 2023”. 

12.06.2023.

Ovogodišnji sajam ''Dani Maline-2023'' ​na kojem je učestvovalo rekordnih 80 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore. a posjetioci su mogli uživati u bogatoj gastro ponudi s degustacijom jela i pića iz Srednjeg Podrinja i Birča. 

Otvaranju “Dana maline” prisustvovao je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, načelnik opštine Bratunac dr Lazar Prodanović, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Bursać koji je istakao da ovo ministarstvo izdvaja znatne podsticaje za malinarstvo u Bratuncu i da će to biti i nastavljeno.

Šulić je čestitao organizatorima na uspješnom organizovanju manifestacije i izrazio zadovoljstvo što je sajam postao tradicionalan, kao i brojem izlagača i posjetilaca.

Otvaranju dvodnevnog sajma prisustvovali su ambasador Italije u BiH Marko di Ruco, predsjednici nekoliko opština iz Srbije, te direktori Zavoda za zapošljavanje i Turističke organizacije Republike Srpske Miroslav Vujičić i Miodrag Lončarević.

Ispred Područne privredne komore Bijeljina sajmu su prisustvovali Srđan Marinković i Vesna Stojanović, dok je ispred Privredne komore Republike Srpske sajmu prisustvovao Dragan Šepa.

Za poljoprivredne proizvođače kao i za one koji žele da se bave seoskim turizmom, organizovane su stručne radionice i panel predavanja na kojima su govorili profesori Aleksandar Leposavić i Slobodan Milenković.

Štand Privredne komore Republike Srpske - Područne privredne komore Bijeljina posjetili su ministar trgovine i turizma Denis Šulić, pomoćnik ministra poljoprivrede Goran Bursać, Miodrag Lončarević direktor Turističke organizacije Republike Srpske i ambasador Republike Italije u Bosni i Hercegovini Marko di Ruco sa kojim su predstavnici Privredne komore razgovarali o poslovnom forumu koji će okupiti veliki broj privrednika iz Republike Srpske i Italije. 



 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder