PPK Bijeljina podržala prezentaciju ostvarivanja poslovne saradnje sa privrednim subjektima u Austriji


Austrijanci cijene naše privrednike i naše proizvode.

12.09.2022.

Predstavništvo Republike Austrije uz podršku Gradske uprave, Područne privredne komore Bijeljina i Agencije za razvoj grada Bijeljina organizovalo je prezentaciju za predstavnike malih i srednjih privrednih društava o načinu i metodama ostvarivanja poslovne saradnje sa privrednim subjektima u Austriji.

Prezentacija je održana u okviru podrške privredi Republike Srpske i radi prevazilaženja izazova koje je prouzrokovala pandemija virusa korona.Cilj ovakvih prezentacija je uspostavljanje komunikacije između izvozno orjentisanih privrednih društava u Republici Srpskoj sa firmama iz Austrije.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović rekao je da su austrijski partneri najviše zainteresovani za saradnju sa privrednim društvima metalskog i drvoprerađivačkog sektora.

 „Nakon izbijanja ukrajinske krize austrijski privrednici, mala i srednja preduzeća, umjesto dosadašnje saradnje sa  Azijom intenzivno traže poslovne partnere u ovoj regiji.Insistiraju na dugoročnoj saradnji, očekuju kvalitet i nije im bitna cijena proizvoda.Svako preduzeće koje uspješno posluje u Austriji ima dugoročne planove saradnje sa firmama iz Austrije“, kazao je Filipović i istakao da je Austrija jedan od najozbiljnijih trgovinskih partnera BiH.

Filipović je naglasio da je Austrija sa Republikom Srpskom u 2021. godini ostvarila trgovinsku razmjenu u iznosu od 520 miliona konvertibilnih maraka što je za 80 miliona više u odnosu na 2020. godinu i dodao da bi ovakav trend trebalo održati jer je Austrija jedan  od najvećih investitora u BiH i Republici Srpskoj.

Austrijanci cijene naše privrednike, naše proizvode i zbog toga je neophodna dalja promocija privrednih društava Srpske u Austriji, rekao je šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder