PPK Bijeljina na otvaranju Inovacionog centra za održivi razvoj u Bijeljini


Direktor Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković izjavila je da je otvaranje ovog centra značajno za privredu, čime grad pokazuje stalnu brigu o privrednicima i rad na unapređenju poslovnog okruženja.

25.02.2022.

U Bijeljini je juče otvoren Inovacioni centar za održivi razvoj, koji će pružati podršku mladima koji žele da osnuju sopstveni biznis, sa fokusom na sektor informacionih tehnologija, kao i privrednicima u vidu obuke za unapređenje poslovanja. Početak rada ovog centra ozvaničen je juče, a već danas biće organizovane dvije obuke u oblasti digitalnog marketinga. Obuke se realizuju u sklopu projekta „Digital BiZ“ koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH.

U okviru Inovacionog centra kontinuirano će biti organizovane različite obuke koje su usmjerene na potrebe privrede i usklađene sa zahtjevima tržišta rada. Važno je istaći da su obuke besplatne, kao i svaki drugi vid podrške koji ovaj centar nudi.

Po uzoru na brojne druge gradove u Evropi i regionu, Inovacioni centar za održivi razvoj osnovan je sredstvima iz budžeta grada Bijeljina, u skladu sa dugoročnim opredjeljenjem grada da pruža podršku mladima, kako bi ostali na ovim prostorima.

Ova ideja je nastala iz istraživanja u kojem su učestvovali mladi. Na pripremama i realizaciji iste radilo se više od godinu dana uz inoviranje i opremanje modernog prostora sa ciljem da se pruži kreativno okruženje onima koji budu ovdje boravili.

Direktor Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković izjavila je da je otvaranje ovog centra značajno za privredu, čime grad pokazuje stalnu brigu o privrednicima i rad na unapređenju poslovnog okruženja.

"Ovakav centar podržaće najviše privredna društva u IT sektoru, ali i druga preduzeća koja da bi bila konkurentna na svjetskom tržištu moraju da se digitalno transformišu", izjavila je Markovićeva novinarima. Markovićeva je podsjetila da je Privredna komora Republike Srpske otvorila Centar za digitalnu transformaciju, te izrazila nadu da će oba centra sarađivati i u korist privrednika sa područja Bijeljine.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović naveo je da je ovaj centar namijenjen mladima i svima koji imaju dobre poslovne ideje. "Obuke koje će se ovdje održavati pomoći će zainteresovanima da dođu do novih saznanja i vještina, što će im pomoći u pokretanju sopstvenog biznisa, odgovore potrebama tržišta rada", napomenuo je Petrović i zahvalio svima koji su pomogli da ovaj centar bude otvoren.

"U Centru će se pružati podrška postojećim privrednicima u smislu podizanja kapaciteta i podrška u smislu obuka kako bi postali što konkurentniji na tržištu i kako bi unaprijedili svoje poslovanje. S obzirom da u državama u okruženju postoje Inovacioni centri, ideja za osnivanjem je i potekla odatle. Fokus ćemo staviti na mlade taletnovane ljude kako bi i njima ponudili učešće u odlučivanju i davanju doprinosa razvoju Grada. Naša ideja je nastala na osnovu istraživanja koje smo obavili sa mladim ljudima koji su nam dali fenomenalne ideje, kao što je i prostor gdje smo smjestili InCor", izjavila je Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada Bijeljina.


 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder