ППК Бијељина на 45. Међународном сајму туризма у Београду


Град Бијељина је први пут представљен као самостални излагач, а промоција туристичких потенцијала Семберије организована је на заједничком штанду Републике Српске.

26.02.2024.

Делегација Подручне привредне коморе Бијељина посјетила је у петак 45. Међународни сајам туризма у Београду. ППК Бијељина била је представљена као гост на штанду Туристичке организације Града Бијељина и учествовала је у промоцији туристичких потенцијала Семберије која је организована на заједничком штанду Републике Српске у организацији Представништва РС у Србији и Туристичке организације РС.

На промоцији је представљена цјелокупна туристичка понуда Семберије путем занимљивих мултимедијалних садржаја и догађаја, а најављени су и овогодишњи Сајам туризма у Бијељини, Савска регата, Сајам вина и манифестација Златни котлић.

Промоција је реализована уз помоћ привредног друштва Глобус д.о.о. и ресторана „Пет језера“, као и ученика ЈУ Средња стручна школа у Јањи који су представили своје производе. Поред њих, представљени су и Етно село Станишићи, Бања Дворови, Удружење жена "Жена" из Јање, хотел „Брчко-гас“, Бодакско импекс д.о.о. и Подручна привредна комора Бијељина.

Промоцији су присуствовали и Министар за европске интеграције и међународну сарадњу РС Златан Клокић и Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа Републике Србије са дијаспором Ђорђе Милићевић, као и бројни гости из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Домаћин промоције је био градоначелник Града Бијељина Љубиша Петровић.

Током посјете Сајму, делегација ППК Бијељина је одржала састанак са градоначелником Града Бијељина Љубишом Петровићем и директорицом Туристичке организације Јасном Абдулахагић о пројекту развоја аутентичних регионалних и локалних брендова и заштите географског поријекла производа са подручја ППК Бијељина и даљој подршци реализацији пројекта „Семберска кућа“ што ће помоћи интегрисању и системском развоју туристичке понуде ове регије.

Такође, одржан је и састанак са директором Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа Гораном Јовићем. На састанку се разговарало о активностима у складу са закључцима регионалне конференције „Заштита географског поријекла и брендирање домаћих производа“ која је одржана прошле године у Бијељини, у смислу наставка реализације овог пројекта у чему Регионална привредна комора Јабланичког и Пчињског управног округа пружа значајну подршку.

Сајам се одржавао од 22. до 25. фебруара, а отворио га је предсједник Републике Србије Александар Вучић.

Делегацију Подручне привредне коморе Бијељина чинили су савјетник предсједника Милојко Тодоровић, секретар Савјета за занатске услуге и стамбено-комуналну дјелатност Дарко Лазић и секретар Савјета за трговину, угоститељство и туризам Жељко Видић.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder