Одржана презентација финалног нацрта Стратегије развоја Града Бијељина за период 2024 - 2030. година


У Бијељини је данас одржана презентација финалног нацрта Стратегије развоја Града Бијељина која ће важити за период од 2024. до 2030. године.

18.07.2024.

У Бијељини је данас одржана презентација финалног нацрта Стратегије развоја града Бијељина која ће важити за период од 2024. до 2030. године.

Током процеса израде стратешког документа одржан је низ састанака са представницима релевантних институција, групација и грађана.

Након што је усаглашен финални нацрт Стратегије, документ је упућен на јавну расправу. Сви заинтересовани грађани су у периоду од 24. маја до 24. јуна 2024. године имали прилику да дају своје сугестије и приједлоге на овај стратешки документ. Документ је након јавне расправе још једном презентован и усаглашен са члановима Развојног тима за вођење процеса планирања у поступку израде Стратегије, као и са представницима релевантних организационих јединица Градске управе.

Како би се створили услови за израду свих планских докумената за организационе јединице Градске управе, у складу са Законом о стратешком планирању Републике Српске, неопходно је да Стратегија развоја буде разматрана и усвојена од стране Скупштине Града Бијељина, тако да ће се из тог разлога овај документ наћи на предстојећој сједници Скупштине.

Када је ријеч о доприносу Подручне привредне коморе Бијељина у изради овог документа, важно је напоменути да је у списак мјера и званично уврштена мјера „Обједињавање туристичке понуде и развој локалних и регионалних брендова“ што је пројекат који ППК Бијељина спроводи већ неколико година, а сада ће се он наставити заједнички са Градом Бијељина у оквиру званично усвојених стратешких мјера и у наредних седам година. Овакав вид дугорочне стратешке интеграције пројеката различитих институција је добар примјер сарадње на локалном нивоу што ће омогућити лакши приступ потенцијалним финансијским средствима из иностранства и успјешнију реализацију овог пројекта.

У име Подручне привредне коморе Бијељина презентацији финалног нацрта Стратегије развоја града Бијељина за период 2024 - 2030. година присуствовали су секретар Савјета за индустрију и енергетику Весна Стојановић и секретар Савјета за пољопривреду и прехрамбену индустрију Жељко Видић.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder