VII конференција предузетништва жена у Републици Српској окупила је велики број предузетница из земље и региона


Славица Марковић на VII конференцији предузетништва жена у Републици Српској 

03.10.2024.

У хотелу „Термаг“ на Јахорини, под слоганом „Кроз промену до успеха“, успешно је одржана VII конференција предузетништва жена у Републици Српској, у организацији Привредне коморе Републике Српске, а уз подршку Владе Швајцарске.

Пројекат „Engage, inspire, empower – Women in Business“, који финансира Влада Швајцарске, има за циљ пружити значајнију и разноврснију подршку предузетништву жена у Босни и Херцеговини, са што већим учешћем жена у економском развоју земље.

Председник Привредне коморе РС Перо Ћорић, отворио је данашњу конференцију и истакао значај жена предузетница, те да се из тог разлога усмерава велики број иницијатива и активности кроз Савете Привредне коморе Републике Српске и подручних привредних комора, на јачању конкурентности привредних друштава, повећању капацитета жена предузетница, које су се показале као веома успешни лидери у вођењу својих бизниса.

Он је додао да Савет за женско предузетништво егзистира већ 10 година и да је Привредна комора РС једна од првих институција која организовано прати женско предузетништво, да га промовише, заговара, те да је до сада организовано низ активности, а једна од највећих је свакако и ова Конференција.

Предузетништво жена веома је битно за економски развој Српске, с обзиром на то да привреднице стварају нове послове за себе, али и за друге, учествују у решавању многих привредних проблема, као и у искоришћавању предузетничких могућности.

У низу занимљивих говорника, своја искуства је прва поделила предузетница и инвеститорка Ингрид Вандервелт, која је говорила на тему „Управљање кроз промену: лидерске стратегије у несигурним временима“.

Такође, учесници су уживали и у панелу који је модерисала Драгана Кокот, генерални секретар Привредне коморе РС, на тему како је то бити жена предузетница на челу компаније, како побољшати услове за људе који желе да покрену свој бизнис, чему треба да се посветимо да бисмо имали квалитетан радни однос у компанији и како заправо треба да размишља лидер. Саговорници у овом панелу су били Сузана Сикимић, извршна директорица за БиХ „Nelt d.o.o.“, Лидија Жигић, председница Управе НЛБ Банке д.д. Сарајево, Предраг Зорић, директор компаније „Колектор ЦЦЛ“, д.о.о. Лакташи и Олгица Самојловић, власница „Хедера Вита“, д.о.о. Лозница.

Данашња Конференција је завршена инспиративним говорима Браниславе Симанић, директорица Сектора за предузетништво у Привредној комори Србије, те Иване Маловиц, директорица компаније ИДФактор и каријерне саветнице.
Директорица Подручне привредне коморе Бијељина, Славица Марковић, присуствовала је на конференцији, активно учествујући у дискусијама и разматрањима тема које су кључне за развој женског предузетништва у Републици Српској. Марковићева је нагласила важност оваквих догађаја у подстицању предузетничког духа и пружању подршке женама које су покретачи економских промена у својим заједницама.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder