Посјета привредном друштву „6. новембар“ у оквиру пројекта „Diaspora Invest“


У оквиру пројекта „Diaspora Invest“ који заједнички спроводе USAID и Привредна комора Републике Српске организована је посјета привредном друштву „6. новембар“ из Зворника.

22.08.2024.

У оквиру пројекта „Diaspora Invest“ који заједнички спроводе USAID и Привредна комора Републике Српске, јуче је организована посјета привредном друштву „6. новембар“ из Зворника.

USAID „Diaspora Invest“ пројекат има за циљ да подстакне ангажман дијаспоре у локалним заједницама, катализује улагања дијаспоре и стимулише економски и друштвени развој у Босни и Херцеговини.

Кроз овај пројекат привредна друштва ће добити стручну помоћ дијаспоре за припрему и реализацију извоза роба и услуга, као и помоћ у идентификацији потенцијалних извозних тржишта и купаца, пружању препорука за изградњу односа са извозним партнерима, пружању подршке информацијама о усклађености и документацији, олакшавању комуникације и координације и пружању сталне подршке током комуникације између привредног друштва и идентификованих припадника дијаспоре који су стручни за извоз и приступ тржиштима.

Током посјете, консултант и посредник за извоз из босанскохерцеговачке пословне заједнице у дијаспору Небојша Ратковић и представници Подручне привредне коморе Бијељина Дарко Лазић и Жељко Видић, разговарали су са директором привредног друштва „6. новембар“ Небојшом Галићем.

Директор Галић је представио капацитете и потенцијале овог привредног друштва које је тренутно једно од водећих у сектору производње и продаје ХТЗ одјеће, медицинске одјеће, кућног текстила и сличних производа на подручју Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Поред производног погона у Зворнику, делегација је јуче посјетила и савремени производни погон овог привредног друштва у Сребреници који запошљава преко 30 радника.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder