13. Међународни сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина-турист 2024“


Сајам ове године окупља 88 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске, Словеније, Црне Горе, а присутна је и делегација из Грчке.

26.04.2024.

Јуче је у Бијељини отворен 13. Међународни сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина-турист 2024“. Сајам ове године окупља 88 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске, Словеније, Црне Горе, а присутна је и делегација из Грчке.

Отварању Сајма присуствовао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић, директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић а свечано га је отворио министар трговине и туризма у Влади Републике Српске Денис Шулић.
Министар Шулић је изјавио да је бијељински Сајам туризма и гастрокултуре јединствен догађај и да је Туристика организација Града Бијељина једина организација у Српској која је преузела одговорност организације овакавог догађаја.

Срђан Маринковић, представник Привредне коморе Бијељина, водио је продуктиван разговор са министром Шулићем о организацији конференције која ће бити одржана у мају у Власеници. Тема конференције, између осталог, ће бити усмјерена ка побољшању туристичке понуде источног дијела Републике Српске.

Ова конференција представља значајан корак ка развоју туризма на овом подручју, са фокусом на идентификацију и промоцију туристичких потенцијала новог скијалишта ''Игришта'' као и важности изградње брзе цесте Бијељина - Соколац. 

Министар Шулић изразио је подршку овој иницијативи и обећао подршку министарства у организацији конференције, што ће допринијети јачању туристичке понуде и промоцији љепоте источног дијела Републике Српске.
Тема разговора било је и пословање привредних субјеката који пружају услуге у свечаним салонима за организацију прослава, као и надзор на њиховим радом.
13. Међународни сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина-турист 2024“ трајаће два дана. Излагачи су поставили своје штандове у Хотелу „Дрина“, као и на паркингу Хотела, а улаз је за све посјетиоце бесплатан.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder