Пријем у Градској управи Града Лесковца


У оквиру привредне мисије у Лесковцу и Лебану представници Подручне привредне коморе Бијељина заједно са представницима Града Бијељина и РПК Лесковац одржали су састанак са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем

10.04.2024.

У оквиру привредне мисије у Лесковцу и Лебану представници Подручне привредне коморе Бијељина заједно са представницима Града Бијељина одржали су састанак са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем.

Том приликом градоначелник Лесковца др. сци. мед. Горан Цветановић организовао је у свом кабинету пријем, а након тога одржана је конференција за медије на којој су се обратили градоначелник Цветановић и Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине др Љубише Петровића.

На састанку се разговарало о проширењу сарадње и братских веза два града, са усмјерењем ка доласку бијељинских привредника у град на Ветерници.

„Сарадња између Лесковца и Бијељине има велики значај за наше локалне заједнице и за шире регионе у којима се налазимо. Кроз размену искустава, идеја и ресурса, можемо научити једни од других и на тај начин остварити заједнички напредак. Осим тога, заједничким напорима можемо допринети бољем животу наших грађана, стварајући услове за економски развој, унапређење културолошких сегмената, као и осталих области важних за ваше, али и наше суграђане. У данашњем свету, где су глобални изазови све више заступљени и присутнији, локална сарадња попут наше постаје све важнија. Кроз међусобно повезивање и подршку, можемо ефикасније решавати евентуалне проблеме и остваривати циљеве који су од заједничког интереса“ – рекао је на конференцији градоначелник Цветановић.

Град Бијељина и Лесковац потписали су повељу о братимљењу 2018. године а у оквиру привредне мисије Привредне коморе, Регионална привредна комора Лесковац и Подручна привредна комора Бијељина продубили су сарадњу између два града и регије, представљајући дугорочни ангажман у јачању економске сарадње, размјени знања и ресурса, као и у реализацији конкретних пројеката који доприносе економском развоју оба региона.

Ова сарадња омогућава изградњу стабилних односа и унапређење пословног окружења за привреднике из Лесковца и Бијељине.

Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине, преноси поздраве градоначелника Петровића и захваљује се на гостопримству: „Лесковац и Бијељина су од 2018. године у братским односима, одржавамо их и проширујемо, из тог разлога смо и данас у Лесковцу како бисмо путем сарадње наших привредних комора проширили братску сарадњу у области привреде, размене искустава, међународне сарадње, припреме развојних пројеката.

Град Бијељина стоји на располагању свом братском граду Лесковцу за све будуће активности.“

Горан Јовић, председник Регионалне привредне коморе је рекао да ће се сарадња одвијати у размени искустава у вези са брендирањем производа, као и да ће лесковачки пољопривредни произвођачи и прехрамбене индустрије учествовати на сајму Интерагро 2024 у Бијељини.

Споразум о сарадњи Регионалне привредне коморе Лесковац и Подручне привредне коморе Бијељина потписан је 2023. године и већ показује конкретне резултате и предности за привреду двије регије.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder