ПКРС – Подручна привредна комора Бијељина организовала привредну мисију у Лесковцу и Лебану


На основу блиских односа двију привредних комора омогућена је размјена искустава и преношење позитивних примјера пословања привредника из ове регије и њихово даље приближавање.

08.04.2024.

Подручна привредна комора Бијељина организовала је привредну мисију у Лесковцу и Лебану која траје од 7. до 9. априла.

Привредна мисија је организована са циљем даљег развијања заједничких активности на заштити и брендирању домаћих производа по чему је Лесковац препознатљив, као и представљања локалне стратегије за подршку произвођачима и промоцију брендираних производа. Лесковац је један од најпрепознатљивијих градова у Србији који се бави овим активностима што потврђује и широк спектар заштићених производа као сто су ајвар, роштиљ месо, лесковачка спржа, љутеница итд. 

На основу блиских односа двију привредних комора омогућена је размјена искустава и преношење позитивних примјера пословања привредника из ове регије и њихово даље приближавање. 

Делегација из Бијељине посјетила је два привредна друштва која се баве производњом географски заштићених и брендираних производа, а затим и туристички локалитет Царичин град у Лебану који је у фази изградње, а финансира га Влада Србије.

У оквиру привредне мисије одржани су састанци са директором ПКС-Регионална привредна комора Лесковац Гораном Јовићем, предсједником Скупштине општине Лебане Бобаном Пејићем и замјеником начелника општине Лебане Гораном Лазаревићем, као и директором Туристичке организације општине Лебане Марком Денићем са сарадницима. 

Након успјешног првог дана посјете који ће резултирати додатном повезаности двије земље и регије, привредна мисија се наставља сутра састанцима са представницима града Лесковца и Туристичком организацијом Града Лесковца.

Очекује се да ће ова сарадња резултирати конкретним пројектима на обједињавању туристичке понуде који ће допринијети економском развоју регије Бијељина и промоцији нових брендова на домаћем и међународном тржишту, као и продубљивањем братских односа Лесковца и Бијељине.

Делегацију из регије Бијељина чине представници Подручне привредне коморе Бијељина, Градске управе Бијељина, Туристичке оганизације Бијељина, АД Град-а, организатора међународног сајма пољопривреде Интерагро,  представници општине Власеница и Туристичке организације општине Власеница, као и привредна друштва Агро план д.о.о. и Мамекс д.о.о. из Бијељине.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder