Састанак привредника регије Бијељина са представницима Америчке привредне коморе БиХ и Амбасаде САД у БиХ


Тема састанка била је инвестициона и пословна клима, као и могућа сарадња са америчким компанијама.

05.03.2024.

У сарадњи са Амбасадом САД у БиХ у просторијама Подручне привредне коморе Бијељина одржан је састанак привредника регије Бијељина са Америчком привредном комором у БиХ.

Тема састанка била је инвестициона и пословна клима, као и могућа сарадња са америчким компанијама.

Стево Савић, предсједник ППК Бијељина, изразио је задовољство што је Подручна привредна комора препозната као потенцијални партнер за будућу сарадњу.

“Данашњем састанку присуствовао је одређен број привредних друштава која су на директан и индиректан начин остваривали комуникацију и контакте са америчким привредним субјектима. Идеја је да нам представници америчке привредне коморе предоче свој концепт рада, циљеве које желе постићи у БиХ, да мало разговарамо инвестиционом и пословном амбијенту у БиХ”, рекао је Савић.

Недим Хамзић, испред Америчке трговачке коморе БиХ, истакао је да је велико задовољство имати партнерски однос са Привредном комором РС и Подручном привредном комором у Бијељини. Ово је, како каже, први институционални састанак са компанијама које долазе из бијељинске регије.

“Велико је задовољство што имамо прилику да се прије свега повезујемо, да разговарамо о инвестиционој клими, како сви можемо заједнички да унапредимо дио пословања. Ријеч је о једном малом тржишту, не само у ентитетима него генерално у БиХ, мислим да је значајан сваки сусрет и прилика коју привредници имају да се додатно повезују, остварују додатне могућности, не само по питању повезивања тржишта САД и БиХ, него и локално увезивање између различитих регија”, рекао је Хамзић, те додао да је циљ да кроз заједничке разговоре учине све што је могуће да задрже људе у држави, да што више младих људи ђелује и ради, да не напушта границе БиХ, те да на тај начин остварују свој просперитет и бољитак.

Он је такође истакао да је БиХ мало тржиште које под хитно мора да се регионално увеже, јер је регионална сарадња изузетно битна, нарочито због будућих пројеката Европске уније.

“Велики потенцијал постоји и заједничким снагама се тај потенцијал мора искористити”, закључио је Хамзић.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder