Почетак пројекта ''Корпоративни веб идентитет привреде''


Данас је на Факултету пословне економије у Бијељини озваничен почетак пројекта Подручне привредне коморе Бијељина под називом ''Корпоративни веб идентитет привреде'' који ће бити реализован заједно са Факултетом пословне економије Бијељина и Градом Бијељина

05.04.2023.

Данас је на Факултету пословне економије Бијељина озваничен почетак Пројекта Подручне привредне коморе Бијељина под називом „Корпоративни Веб идентитет привреде“ који ће бити реализован заједно са Факултетом пословне економије Бијељина и Градом Бијељина/ Одсјек за локални економски развој и европске интеграције.Привредна комора Републике Српске, након свеобухватног процеса прикупљања података од привредних друштава идентификовала је три изазова са којима се привреда суочава у овом тренутку, гдје је дигитализација један од кључних.
Овај Пројекат подразумијева израду бесплатних Веб сајтова за привредна друштва и има за циљ да помогне њихов развој, без обзира на дјелатност и капацитете предузећа.
Директор Подручне коморе Славица Марковић истакла је да је циљ пројекта да помогне развој предузећа, без обзира на њихову дјелатност и капацитете, дигиталног пословања, као и убрзање економског развоја преко унапређења пословног окружења
"Заједно са својим партнерима, Градском управом Бијељина и Факултетом пословне економије, те привредним субјектима, почињемо активности у погледу овог пројекта за привредна друштва, имајући у виду да је дигитализација веома важна у данашње вријеме", рекла је Марковићева.
Срђан Маринковић који је задужен за пројектне активности у Подручној привредној комори Бијељина истакао је да је пословање без дигиталног маркетинга у данашње вријеме незамисливо.
''Иако је повећање свијести о потреби дигитализације и примјене нових технологија узрокован и недостатком радне снаге, захтјевима страних тржишта, примјеном различитих стандарда у пословању, све израженијим проблемима у области климатских промјена, енергетике и поремећајима у ланцима снадбијевања, као и поскупљењима у области репроматеријала, сировина, енергената, те појавом високе стопе инфлације, пословање на свјетском тржишту и стварање контаката са домаћим и иностраним партнерима без дигиталног маркетинга готово је немогуће'' истакао је Маринковић.
Весна Петровић, декан Факултета пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву, навела је да је улога Факултета у томе да ће студенти са четврте године у оквиру предмета електронско пословање учествовати у изради веб-страница за привредне субјекте који су се пријавили на јавни позив.
"Мислим да је ово изузетна прилика за наше студенте да потврде своја теоријска знања, те да раде са конкретним примјерима на корист свих страна. У оквиру предмета `Електронско пословање` студенти ће изводити вјежбе израђујући веб-сајтове за одређене фирме", рекла је Петровићева.
Један од главних циљева је развој дигиталног пословања привредних субјеката, убрзање економског развоја преко унапређења пословног окружења, нова примјењена знања за студенте и стварање услова за њихову додатну едукацију и запослење.
Из градског Одсјека за локални економски развој и европске интеграције истакли су да подржавају овај пројекат, те да очекују да ће сви привредни субјекти препознати његов значај.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder