ППК Бијељина на 89. међународном пољопривредном сајму у Новом Саду


Привредна комора РС у сарадњи са Спољнотрговинском комором БИХ традиционално је представила домаћа привредна друштва на овом сајму.

27.05.2022.

Секретар савјета за пољопривреду и прехрамбену индустрију ППК Бијељина Жељко Видић боравио је у четвртак, 26.05.2022. године на 89. међународном пољопривредном сајму у Новом Саду. Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Спољнотрговинском комором БиХ традиционално је представила домаћа привредна друштва на овом сајму. На заједничком штанду, површине 100 метара квадратних, представило се 11 привредних друштава, међу којима и предузећа са подручја ППК Бијељина. Више од 20 привредних друштава представљено је каталошки.

Свечаном отварању присуствовао је и предсједник Привредне коморе РС Перо Ћорић, а након отварања, делегација коју су предводили предсједник Србије Александар Вучић и премијер Мађарске Виктор Орбан посјетили су наш штанд. Штанд су посјетили и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић и државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Сенад Махмутовић.
 
Предсједници Скупштине Републике Српске и АП Војводине, Недељко Чубриловић и Иштван Пастор, такође су уприличили посјету нашем штанду, док је директора Новосадског сајма Слободана Цветковића угостио помоћник министра пољопривреде Републике Српске, Зоран Малетић.

Када је ријеч о активностима везаним за подручје ППК Бијељина, поводом 20. међународног сајма пољопривреде "Интерагро", који ће се одржати у Бијељини од 20. до 22. септембра, на коморском штанду одржана је конференција за медије.

Сајам су најавили директор АД Град Бранислав Влачо, који је и организатор ове манифестације, помоћник министра пољопривреде Републике Српске и предсједник Организационог одбора Зоран Малетић и предсједник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

- Позивам фирме и компаније из Србије да у што већем броју дођу у Бијељину и учествују на јубиларном 20. пољопривредном сајму "Интерагро 2022" да би још више појачале његов пословни значај за овај дио региона - изјавио је Влачо.

Привредна комора Војводине ће се и ове године у најбољем свјетлу представити на сајму у Бијељини.

– Привредна комора Војводине ће окупити најмање 20 јаких привредника из Србије који ће бити на самом штанду, а поред њих довешћемо на Сајам и значајне компаније које имају интерес за сарадњу или посао у Републици Српској, односно БиХ – поручио је Вучуревић.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder