ППК Бијељина на отварању Иновационог центра за одрживи развој у Бијељини


Директор Подручне привредне коморе Бијељина Славица Марковић изјавила је да је отварање овог центра значајно за привреду, чиме град показује сталну бригу о привредницима и рад на унапређењу пословног окружења.

25.02.2022.

У Бијељини је јуче отворен Иновациони центар за одрживи развој, који ће пружати подршку младима који желе да оснују сопствени бизнис, са фокусом на сектор информационих технологија, као и привредницима у виду обуке за унапређење пословања. Почетак рада овог центра озваничен је јуче, а већ данас биће организоване двије обуке у области дигиталног маркетинга. Обуке се реализују у склопу пројекта „Дигитал БиЗ“ који спроводи Развојни програм Уједињених нација у БиХ.

У оквиру Иновационог центра континуирано ће бити организоване различите обуке које су усмјерене на потребе привреде и усклађене са захтјевима тржишта рада. Важно је истаћи да су обуке бесплатне, као и сваки други вид подршке који овај центар нуди.

По узору на бројне друге градове у Европи и региону, Иновациони центар за одрживи развој основан је средствима из буџета града Бијељина, у складу са дугорочним опредјељењем града да пружа подршку младима, како би остали на овим просторима.

Ова идеја је настала из истраживања у којем су учествовали млади. На припремама и реализацији исте радило се више од годину дана уз иновирање и опремање модерног простора са циљем да се пружи креативно окружење онима који буду овдје боравили.

Директор Подручне привредне коморе Бијељина Славица Марковић изјавила је да је отварање овог центра значајно за привреду, чиме град показује сталну бригу о привредницима и рад на унапређењу пословног окружења.

"Овакав центар подржаће највише привредна друштва у ИТ сектору, али и друга предузећа која да би била конкурентна на свјетском тржишту морају да се дигитално трансформишу", изјавила је Марковићева новинарима. Марковићева је подсјетила да је Привредна комора Републике Српске отворила Центар за дигиталну трансформацију, те изразила наду да ће оба центра сарађивати и у корист привредника са подручја Бијељине.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић навео је да је овај центар намијењен младима и свима који имају добре пословне идеје. "Обуке које ће се овдје одржавати помоћи ће заинтересованима да дођу до нових сазнања и вјештина, што ће им помоћи у покретању сопственог бизниса, одговоре потребама тржишта рада", напоменуо је Петровић и захвалио свима који су помогли да овај центар буде отворен.

"У Центру ће се пружати подршка постојећим привредницима у смислу подизања капацитета и подршка у смислу обука како би постали што конкурентнији на тржишту и како би унаприједили своје пословање. С обзиром да у државама у окружењу постоје Иновациони центри, идеја за оснивањем је и потекла одатле. Фокус ћемо ставити на младе талетноване људе како би и њима понудили учешће у одлучивању и давању доприноса развоју Града. Наша идеја је настала на основу истраживања које смо обавили са младим људима који су нам дали феноменалне идеје, као што је и простор гдје смо смјестили InCor", изјавила је Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Градске управе Града Бијељина.


 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder