Посјета фабрици "Семберка" у Јањи: Акција "Купујмо домаће" даје резултате


Делегација Привредне коморе посјетила је фабрику "Семберка" у Јањи са циљем упознавања са изазовима и резултатима пословања, као и сагледавања резултата акције "Купујмо домаће".

20.08.2020.

Делегација коју су чинили градоначелник Бијељине Мићо Мићић, потпредсједник Привредне коморе Републике Српске Михајло Видић, предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Анто Гајић и директор Подручне привредне коморе Бијељина Славица Марковић посјетила је 19. августа погон фабрике "Семберка" у Јањи, која од 2016. године послује у саставу компаније "Бинго".
 
Циљ посјете био је упознавање са резултатима пословања и изазовима са којима се ово привредно друштво сусреће, али сагледавање и анализа резултата акције "Купујмо домаће" коју је Привредна комора Републике Српске покренула са циљем да додатно утиче на свијест потрошача о вишеструком значају куповине домаћих производа. Фабрика “Семберка” у бијељинском насељу Јања успјешно је повезала домаћу пољопривредну производњу, прераду и пласман и током отежаног пословања због епидемије вируса корона чак успјела да се ријеши залиха док су путеви за робу из увоза били затворени, рекао је руководилац ове фабрике Златан Пејић.
 
Ова фабрика има уговорену производњу кромпира на 82 хектара од пољопривредника из Јање и Семберије, која је знатно подржана мјерама Владе Републике Српске и Градске управе Бијељина.
 
“С циљем акције "Купујмо домаће" и у ова тешка времена, када нам епидемија вируса корона прави проблеме, ово је лијеп примјер рада и сарадње са жељом да обезбиједимо довољно домаће и квалитетне хране”, оцијенио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, који је са предсједником Подручне привредне коморе Бијељина Антом Гајићем и потпредсједником Привредне коморе Српске Михајлом Видићем посјетио погон фабрике “Семберка” у Јањи.
 
Он је навео да су домаћу производњу кромпира у Јањи и Семберији заједнички подржали Јединица за координацију међународних пројеката у пољопривреди Владе Републике Српске и Градска управа Бијељине, која је уложила 16.000 КМ, тако да су пољопривредници сјеменски кромпир добили у пола цијене.
 
“Ово је примјер онога што желимо и даље да радимо, да наставимо помоћ пољопривредним произвођачима на прави начин, тако да су сигурни пољопривредници, прерађивачи и они који пласирају домаћу робу на тржиште”, рекао је Мићић.
 
Он је истакао да се тиме подржава и акција “Купујмо домаће”, као и запошљавање, увезујући производњу, прераду и пласман домаћих пољопривредних производа од њиве до трговине.
 
Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Анто Гајић рекао је новинарима да је Привредна комора РС и Подручна привредна комора Бијељина од појаве епидемије вируса корона у марту у сталном контакту са привредницима и да предлажу мјере Влади како би се олакшало привреди да се преброди ова ситуација за коју се не зна до када ће трајати.
 
“Мора се радити, уз мјере опреза, а сви треба да помогнемо онима којима су претрпили највећу штету”, поручио је Гајић.
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder