Отворена мљекара у Милићима


Компанија БОКСИТ из Милића започела производњу млека и млечних производа

23.07.2015.

Mljekara je puštena u pogon u subotu 18.7.2015., a novim poslovnim uspjehom "Boksit" je proslavio 56 godina postojanja. Predsjednik uprave "Boksita" Rajko Dukić rekao je da je u izgradnju mljekare uložen milion maraka.

- Ova investicija ima poseban značaj. Otvaranjem mljekare "Boksit" je zakoračio u još jedan segment proizvodnje hrane. Pored proizvodnje konzumnih jaja, ribe, mesa i druge hrane sada počinjenom i sa preradom mlijeka - rekao je Dukić i dodao da su kupili savremenu italijansku opremu i da imaju zatvoreni tehnološki sistem i vrsne tehnologe.

Kapacitet mljekare je 5.000 litara po smjeni sa osam radnika, a u "Boksitu" najavljuju da će vrlo brzo preći na četvorobrigadni sistem rada čime će biti povećan i dnevni učinak kako bi što prije dostigli cilj dnevne proizvodnje od 20.000 litara. Prema Dukićevim riječima polovinu početne proizvodnje apsorbovaće "Boksit" za svoje potrebe, a očekuje da će interesovanje za mliječne proizvode iskazati i njihovi poslovni partneri.

- Cilj nam je da, uz kooperante koje već imamo, animiramo što veći broj ljudi na terenu da se okrenu neiskorišćenim prirodnim resursima i počnu sa proizvodnjom mlijeka. Mi im nudimo dobru šansu da sarađuju sa nama, jer im garantujemo siguran otkup i povoljne cijene - rekao je Dukić.

Glavni tehnolog u mljekari Stevo Marinković kaže da je planirano da sa traka siđe osam proizvoda počevši od pasterizovanog mlijeka, jogurta, probiotskog mliječnog napitka, fermentisane pavlake do nekoliko vrsta sira.

- Iako mljekara po kapacitetu spada u red manjih proizvodnih pogona te vrste, tehnološki je projektovana da ispunjava najrigoroznije kriterijume i standarde, koji su obavezni za znatno veće proizvođače - objasnio je Marinković.


 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder