Challenge to change програм подршке малим и средњим предузећима и стартаповима


Буџет програма је 30 милиона шведских круна (око 3,2 мил.евра). Отворен је за мала и средња предузећа, као и стартупе са иновативним идејама, производима или услугама које воде до повећања броја запослених.

31.05.2017.

Захваљујући средствима Шведске агенције за међународни развој и сарадњу –Sida/Амбасаде Шведске у БиХ успостављен је Challenge to Change (C2C) програм. Програм ће спроводити Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа (РАРС) и Сарајевска регионална развојна агенција (СЕРДА), а партнер у програму је и регион Остерготланд из источне Шведске. Главни циљ пројекта је поспјешивање привредног развоја у БиХ, као и сарадње Шведске и БиХ.

Укупни буџет Challenge to Change програма је 30 милиона шведских круна (око 3,2 милиона евра). C2C ће бити отворен за мала и средња предузећа из БиХ, али и Шведске, као и startupe који имају иновативне пословне идеје, производе или услуге који могу да доведу до повећања броја запослених, повећања конкурентности и одрживог друштвено-економског развоја у БиХ. Компаније које задовоље успостављене критеријуме моћи ће да добију грант средства у износу од највише 30.000 евра, што представља 50% укупне инвестиције.

Први јавни позив објављен је 28. априла 2017. године. Предвиђено је да до краја спровођења пројекта буде објављено укупно шест јавних позива за грант средства (по два годишње).

Износи средстава из Challenge фонда који могу бити додјељени прихватљивим корисницима:
- за Startupe који су регистровани најмање 6 мјесеци и не старији од 2 године, максималан износ гранта је 10.000 евра
- за привредне/пословне субјекте старије од 24 мјесеца, максималан износ гранта је 30.000 евра
Апликанти морају да обезбиједе минимално властито учешће од 50% укупне вриједности предложеног пројекта. Период спровођења пројекта не може трајати дуже од 12 мјесеци.
Све предложене пријаве биће оцијењене у складу са три основна критеријума:

1. Иновативност пословне идеје
2. Изводљивост и одрживост пословне идеје
3. Друштвена корист

Само апликације достављене путем електронског формулара на линку www.c2c.ba ће бити узете у разматрање, док се штампане апликације или апликације достављене мејлом неће разматрати.

Рок за подношење апликација је 12. јун 2017. године, до 16:00 часова.

Више детаља о јавном позиву је на линку: http://rars-msp.org/sr/news/n836

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder