Poziv za iskazivanje interesa za saradnju pri zapošljavanju marginalizovanih kategorija društva sa teritorije Grada Bijeljina


Grad Bijeljina u partnerstvu sa organizacijom „CARITAS ŠVAJCARSKA” i Udruženjem „Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja OTAHARIN“, uz podršku Područne privredne komore Bijeljina, poziva privredne subjekte sa teritorije Grada Bijeljina da iskažu interes za saradnju i dobijanje podrške pri zapošljavanju marginalizovanih kategorija društva.

10.07.2023.

Grad Bijeljina u partnerstvu sa organizacijom „CARITAS ŠVAJCARSKA” i Udruženjem „Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja OTAHARIN“, u okviru projekta „Integralnim pristupom ka socijalnoj uključenosti“ poziva privredne subjekte sa teritorije Grada Bijeljina da iskažu interes za saradnju i dobijanje podrške pri zapošljavanju marginalizovanih kategorija društva.

Projektom „Integralnim pristupom ka socijalnoj uključenosti“ integriše se stvaranje novih radnih mjesta i samim tim poboljšava dohodak, obrazovanje, pristup socijalnim uslugama i jača razvoj zajednice kroz inovativan programski pristup.

S obzirom na nedostatak kvalifikovane radne snage i izraženu potrebu za dodatnom finansijskom ili drugom podrškom privrednim subjektima u Gradu Bijeljina, kako bi se smanjio stepen nezaposlenosti i stvorila nova radna mjesta za marginalizovane kategorije društva, pozivamo zainteresovane privredne subjekte da iskažu svoj interes za saradnju.

Zainteresovani privredni subjekti sa područja Grada Bijeljina će biti podržani prema programu i mjerama koje će biti definisane u saradnji sa Gradom Bijeljina, organizacijom „CARITAS ŠVAJCARSKA” i Udruženjem „Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin“.

Podrška zainteresovanim privrednim subjektima sa teritorije Grada Bijeljina biće pružena na dva moguća načina:
 
1. Finansijska podrška

Privredni subjekti će imati mogućnost dobijanja finansijske podrške kako bi se olakšala mogućnost zapošljavanja marginalizovanih kategorija društva. Detalji o finansijskoj podršci biće dogovoreni sa privrednim subjektima nakon odabira.
 
2. Podrška u vidu praktičnih obuka i edukacije

Privredni subjekti će imati mogućnost dobijanja podrške u vidu organizovanja praktičnih obuka i edukacija prilikom zapošljavanja osoba iz marginalizovanih kategorija društva. Ova podrška može uključivati pružanje treninga i specijalizovanih obuka kako bi se povećale vještine i znanje zaposlenih osoba iz marginalizovanih kategorija društva.

Zainteresovani privredni subjekti sa područja Grada Bijeljina treba da popune obrazac za prijavu elektronskim putem na adresi: https://forms.gle/7xDmA28Be2UaHiD29

Rok za slanje prijave je 31.07.2023. godine.

Dodatne informacije o načinu prijave i realizaciji programa podrške za privredne subjekte sa teritorije Grada Bijeljina za zapošljavanje marginalizovanih kategorija društva, mogu se dobiti na info sastanku koji će se održati 14.07.2023.godine sa početkom u 10 časova, u zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina, velika sala Skupštine Grada Bijeljina.

Odgovore na eventualna pitanja u vezi sa prijavom i programom podrške privrednim subjektima možete dobiti putem poziva na brojeve telefona 055/233-155 i 055/233-132 kao i na ankica.todorovic@gradbijeljina.org i amra.aganovic@gradbijeljina.org.

Privredni subjekti će biti kontaktirani i obavješteni o rezultatima Poziva za iskazivanje interesa za saradnju pri zapošljavanju marginalizovanih kategorija društva sa teritorije Grada Bijeljina najkasnije 15 dana nakon završetka roka za dostavljanje prijave.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder